Programi treninga

Odaberi svoj idealan program

REKREATIVNI KICKBOXING

Za početnike kickboxing i taiboxing su izrazito zahtjevni i zanimljivi borilački sportovi. Sama njihova kompleksnost iziskuje maksimalnu kondicijsku, tehničko-taktičku i psihološku pripremu.

Izgrađuju cijelo tijelo i dovode u ravnotežu fizičke i mentalne sposobnosti. Zbog svoje osobitosti izrazito djeluju na otklanjanju stresa i negativne energije.

U Mega centru imamo posebno razvijen program REKREATIVNOG KICKBOXINGA. Polaznici prolaze cjelokupnu sportsku pripremu kao što prolaze i takmičari, ali prilagođenu svojim obujmom i intezitetom rekreativcima.

Uz osnovne sadržaje svakog treninga zagrijavanja, dinamičkog istezanja na početku i statičkog istezanja na kraju, treninzi se sastoje od:

  • Tehničko taktičkog dijela gdje se usvajaju osnovni elementi kao što su gard, ručne i nožne tehnike, blokovi, eskivaže, kretanje, rad na vreći i fokuserima, rad u parovima itd.
  • Kondicijske pripreme (funkcionalni trening namijenjen borilačkom sportu, rad sa rekvizitima, šipkom i utezima, girjama, konop, TRX , medicinke, vježbe na vratilu, vježbe na parteru itd.
  • Psihološki pristup borbi (razgovori i savjeti trenera)

Nije potrebno nikakvo iskustvo iz borilačkog sporta da biste se mogli pridružiti našem programu REKREATIVNIOG KICKBOXINGA.

Za prve treninge od opreme su dostatni majica i sportske hlačice. Trenira se bos na mekoj podlozi (tatami), a za prve treninge mogu se koristiti klupske rukavice.

KICKBOXING ZA DJECU I KADETSKI UZRAST

Djeca i kadeti (od 7-15 godina) – Treninzi prilagođeni dječjem uzrastu. Djecu pravilno doziranim treninzima uvodimo u svijet borilačkog sporta kickboxinga.

Učenje borilačkih tehnika, dječjem dobu prilagođenim kondicijskim treninzima, odgoj na treningu usmjeren ka razvijanju sportskog duha, te pravilan tjelesni razvoj djece odlika su našeg treninga sa mlađim dobnim skupinama.

Trudimo se djecu uz razvijanje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti usmjeriti na put sportskih uspjeha na domaćim i internacionalnim takmičenjima u kickboxingu.

KICKBOXING ZA NAPREDNE I TAKMIČARE

Nakon temeljite pripreme i uvježbavanja naučenih borilačkih tehnika članovi koju iskazuju takmičarski potencijal mogu nastupati na takmičenjima.

Naši članovi su izuzetno uspješni na domaćim i inozemnim borilištima. Natječu se u najatraktivnijim WAKO disciplinama na natjecanjima koje se održavaju na razini Hrvatske, Europe i svijeta.

Klub djeluje u okviru Hrvatskog kickboxin saveza. Osvajači smo mnoštva medalja sa Hrvatskih prvenstava u raznim disciplinama kickboxa svih dobnih skupina.

Zlatna medalja sa svjetskog juniorskog i Europskog seniorskog prvenstva u disciplini low kick, mnoštvo zlatni medalja na državnim prvenstvima, kao i mnogi profesionalni mečevi na eminentnim priredbama rezultati su koji dokazuju kvalitetan i predan rad sa takmičarima kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta.

POWER KICK – KONDICIJSKI FUNKCIONALNI TRENINZI

Utječe se na istovremeni razvoj većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost, energetski sustavi – fosfatni, glikolitički i aerobni) te na redukciju masnog tkiva i povećanje mišićne mase.

Pravilno doziranim i programiranim treningom istovremeno aktiviramo više mišića, više mišićnih skupina i više zglobova. Visokointenzivan trening svojim je proramom prilagođen borilačkom sportu kickboxingu i mma borbama.

U radu koristimo razne rekvizite kao što su girje kettlebelli, rad sa rekvizitima, šipkom i utezima, girjama, konopom, TRX traka, medicinke, vježbe na vratilu, vježbe na parteru vlastitom težinom, itd.

Funkcionalni trening je najkompletniji način treniranja kojim se putem specifičnih i općih vježbi dižemo naše sposobnosti, učvršćujemo mišiće core-a, smanjujujemo opasnost od ozljeda te ujedno povećavamo kvalitetu našeg života.

INDIVIDUALNI TRENINZI

Trenirajte indivudualno sa višestrukim prvakom svijeta u kickboxu, thaiboxu i savate boxu Igorom Ivoševicem.
Individualnim pristupom ostvarujete najbolje i najbrže rezultate jer trener svoje iskustvo i znanje stečeno kroz mnoge borbe i nastupe u ringu, kao i znanje stečeno edukacijom na Kineziološkom fakultetu i mnogobrojnim seminarima iz domene borilačkog sporta i kondicijske pripreme sportaša prenosi upravo na Vaš trening.

Program treninga:

  • Na samom početku provođenja individualnih treninga, vršimo testiranja te antropološka mjerenja. Na temelju dobijenih rezultata pripremamo plan i program provođenja treninga prilaođenih svakoj osobi zasebno.
  • Učenje tehnika kickboxinga, thai boxinga i samoobrane (elementi iz drugih borilačkih sportova i vještina stečenih kroz dugogodišnje iskustvo u sportu, obukama i iskustvom u zaštitarskim poslovima i obukama bodyguard asocijacija).
  • Kondicijska priprema.
  • Kontrola i reguliranje idealne tjelesne težine uz prehrambene savjete, jelovnike i adekvatne trenažne procese.
  • Psihološki pristup borbi, protivniku i sportskom nastupu.

Individualan pristup, slobodno dogovoreni termini treninga i ciljani rezultati.

KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA

Temelj kondicijske pripreme koja se provodi i bazira na funkcionalnom kondicijskom treningu koji utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina kao i na sastav tijela.

On je u funkciji same sportske rane i usko je povezan sa strukturama sporta kojim se sportaš bavi i stvara temelje za ostvarenje boljih sportskih rezultata.

Pripremu se provodi na individualnoj i grupnoj razini. Uz testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti bilježe se dijagnostički pokazatelji sportaša kojima se utvrđuje njihovo stanje treniranosti, evetualne mane kretnih struktura.

Sportašu se uz adekvatne korektivne programe slaže dugoročni razvojni plan i program sa uključenim ciljanim elementima kondicijske pripreme, razvoja brzine, funkcionalnih sposobnosti, snage, jakosti, fleksibilnosti, agilnosti, eksplozivnosti, itd.

Trener Igor Ivošević je završio stručni studij pri Kineziološkom fakultetu u Zarebu i stekao zvanje stručni prvostupnik trenerske struke smjer kondicijska priprema sportaša.

WEIGHT LOSS PROGRAM Za ŽENE, MUŠKARCE I DJECU

Prekomjerna tjelesna težina predstavlja veliki problem u današnjem svijetu. Debljina više nije problem samo odraslog stanovništva, ona se javlja u sve ranijoj životnoj dobi te donosi dugoročne posljedice za zdravlje.

U Mega Centru brinemo se o zdravlju naših članova te imamo poseban program reguliranja tjelesne težine naših polaznika. Posebno kreiranim programom vježbanja, ciljanim aktivnostima, jelovnicima, režimom prehrane i promjenom životnih navika efikasno pomažemo u otklanjanju ovog problema.

Način rada je individualan i grupni.

TERETANA

Teretana je na raspolaganju članovima kluba u svim dnevnim terminina.

Budi totalno

SPREMAN

Pod vodstvom
šampiona

Postani dio
Mega Centra

Kontaktirajte nas

Jedinstvena članarina